Het Parool Aankoniging  
pa  

In het Parool van vrijdag 14 juni 2019 verscheen in de rubiek "Kunst & Media" een aankondiging van de tentoonstelling in Ouderkerk: "Stukart sluit af."

 

Het Parool
    Gemeentehuis Ouder-Amstel  
gemeente  

Op vrijdag 24 mei 2019 opende wethouder Barbara de Reijke de tentoonstelling van "Schilderijen 1980 - 2019" van Franci Stukart in het Gemeentehuis van Ouder-Amstel. Het adres is Vondelstraat 1, 1190AA, Ouderkerk aan de Amstel. De tentoonstelling duurt nog tot 5 juli 2019. Foto's zie Exposities

hd

Cultuurplatform Ouder-Amstel
    Dorpshuis DUIVENDRECHT  
dorpshuis  

Op donderdag 30 november 2017 opende Bert Hebing een tentoonstelling van oud en nieuw werk van Franci Stukart in Het Dorpshuis van Duivendrecht. De tentoonstelling, geoganiseerd door Coherente, duurde tot en met 20 januari 2018.

 

Bezoek de website van Coherente
    EXPOGANG d'OUDE RAAI  
 

Op 19 februari 2016 opende Ton de Zwart de tentoonstelling van oud en nieuw werk van Franci Stukart in d'Oude Raai, in de EXPOgang van het gebouw. De tentoonstelling duurde tot april 2016.

 

Website van d'Oude RAAI
    1 en 2 nov. '14: Kunst in Zuid  
Kunst in Zuid  

Op 1 en 2 november 2014 vond in Amsterdam de manifestatie ONTDEKdeKUNSTvanZUID plaats. Franci Stukart exposeerde onder grote belangstelling haar nieuwste werk: 'Ode aan John Lennon' in het Hilton Hotel, de plek waar Lennon en Ono destijds een bed-in hielden voor de vrede.

 

Open Ateliers Oud Zuid, Amsterdam
    Kunst in Buitenveldert  
Buitenveldert  

Een gesprek met Franci Stukart, galeriehoudster van 'Le Papillon' in het Amstelpark in 1987: 'Het was er paradijselijk'. Publicatie aug/sept '14 in de Wijkkrant nr. 7, blz. 3.

 

Wijkkrant voor Buitenveldert en Pr. Irenebuurt
    TV uitzending Opening expo  

 

Op 23 december 2013 werden tijdens een programma van omroep MAX de opnamen getoond die in Museum v.d.Togt zijn gemaakt. Deze werden herhaald op Eerste Kerstdag, 25 december.
Het korte fragment uit de uitzending met Franci Stukart kun je
hier aanklikken.

De gehele uitzending duurt anderhalf uur en kun hier ophalen van uitzending gemist: TV uitzending

Uitzending fragment met Franci Stukart, op YouTube
    Interview  

 

Het Amstelveens Weekblad van 18 december 2013 publiceert een artikel over de tentoonstelling 'War is over'. Op de foto zien wij Franci Stukart en Jan Slagter, omroep MAX

Het Amstelveens Weekblad
    Verjaardagskalender  

  Op zondag 15 december 2013 zijn de televisieopnames van 'Max maakt mogelijk' feestelijk gepresenteerd in Den Haag voor genodigden. Bij gelegenheid hiervan heeft deze Omroep een verjaardagskalander met afdrukken van de serie 'War is over' in een grote oplage uitgegeven. Kalender met kunstwerken
    Interview en foto 'Het Parool'  

  De zaterdagkrant van 16 december 2013 heeft een halve pagina gewijd aan leven en werk van de kunstenares. Dit alles n.a.v. de tentoonstelling in Amstelveen (zie hieronder). Het artikel is te openen door hier links op de krantenpagina te klikken.  Het Parool

Tentoonstelling geopend  
 

Op 4 december 2013 is een groot overzicht tentoongesteld van het werk 'War is over' van Franci Stukart in Museum Jan van der Togt in Amstelveen. De tetoonstelling is mogelijk gemaakt door Omroeporganisatie Max en werd geopend door Mw. Hedy d'Ancona. Het werk is te bezichtigen tot en met 15 januari  2014 van woensdag t/m zondag.

Tentoonstelling in Museum Jan van der Togt

       
    Prima!  
foto Michael Jacobs

 

  De film 'Prima' van Edwin Reinold, filmmaker en instrumentbouwer (website Edwin), over het Asielzoekerscentrum Crailo. : 'Er is een groep mensen in Nederland die zo als goed rechteloos leeft. Respect krijgen ze al helemaal niet. Ze wonen in kampen. En eigenlijk weten we niet zoveel van ze omdat de betrokken instanties zo goed als alle pottenkijkers met succes op afstand houden. Bang voor negatieve publiciteit.' Meer lezen?

 

       
     

 

   

terug naar: